Bredare och längre

PaddelgreppDet har stört mig av och till att jag har olika bredd på paddelgreppet på paddelmaskin och i kajaken. Bredare på maskinen än på vattnet. Ett par centimeter på var sida. I söndags kunde jag bara inte hålla mig.

Gick ner till sjön och paddlade. Tvingade mig verkligen att hålla bredare om paddeln. Fölängde även paddeln tills det kändes naturligt. Och efer ett tag gick det till sig. Kändes helt ok och fasen vet om inte tekniken blev lite bättre. Fast det kan vara önsketänkande.

Paddeln slutade i alla fall på 212cm. Jättelångt verkligen :-) Det intressanta i kråksången är att jag med det ”nya” greppet har lika långt till bladspetsen som med det gamla greppet. Och det på känsla. Inte uppmätt innan. Det bara slutade där.

Hur brett håller ni om paddeln (mellan pekfingrarna)? Hur lång paddel använder ni?

7 svar på “Bredare och längre”

  1. Har 59-60 mellan pekfingrarna å paddeln är 212lång!
    Ps Tror du äntligen hittat rätt nu ;)

  2. Vet inte och kan inte mäta eftersom jag inte är hemma, men paddellängden är 211 och jag är 173 lång.

  3. Har experimenterat en hel del under den gågna säsongen; som minst var jag nere i 210 (funderade t.o.m på att plocka fram sågen för att nå ännu kortare), men är nu tillbaka vid 217 cm (hade svårt att nå vattnet annars). Greppbredden är 67 cm. Egen längd och ”bredd” (avståndet mellan fingerspetsarna) är 188 respektive 195 cm.

    1. Jag är själv 166 kort, paddeln 208, håller 67 cm mellan pekfingrarna. Har märkt att varje cm förändring av avståndet till bladspetsen känns tydligt, däremot inte paddelns totallängd, så det är nog inte så konstigt att du hamnade på samma avstånd spontant. Men med längre avstånd mellan händerna lär du få lite yvigare rörelser (mer tröttsamt i längden ?)

  4. Kollade noga under dagens paddelpass å jag har faktiskt 64-65cm mellan pekfingrarna…men paddeln är fortfarande 212 cm ;)

  5. 60 resp. 213 cm är mina nuvarande mått. Har själv krympt till ca 176 (från 179) och väger 68 kg en ökning med 4 kg på 55 år. /Gunnar Emling

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.