Talar bara i nutid

På WebanDet känns verkligen att vintern är i antågande. Minusgrader ute och pass på paddelmaskinen. Veckans andra idag. Ett kort tröskelpass på 65 min.

Har hittat ett bra sätt med underhållning som får tiden att rusa fram :-) TV:n påslagen men utan ljud och Spotify i öronen samt en spegel på väggen för att kolla på tekniken.

Idag var det ett vetenskapsprogram på TV:n om nått folk i Amazonas. Det coola var deras språk. Tydligen hade de bara presens i språket: Dåtid och framtid fanns inte. Inte rekursivitet heller eller talföljder. Annorlunda och intressant!

Körde i alla fall:
– Uppvärmning
– 2x2min tröskel med kort vila
– 20 min tröskel med 1 min vila
– 20 min tröskel
– Nedvarvning

4 svar på “Talar bara i nutid”

  1. Skulle vara intressant att veta vad för ”paddellängd” som används i maskinerna, har dåligt koll på köpemaskinerna? Borde ju eftersträva att få samma förhållande mellan tryck dragarm i maskinen som i kajaken eller? Har själv en egentillverkad maskin där jag bara tog en längd som kändes vettig, har tyvärr inte måttet här.

  2. Bare en liten filosofisk betraktning – en interessant kontrast mellom ”multitasking” (padling, spotify,tv og observasjon i spegel på en og samme tid)- ”underhållning som får tiden att rusa fram” på den ene siden og urfolk i Amazonas hvis virkelighet er her og nå på den andre. Vet ikke om det ene er bedre enn det andre, men som du sier er det viktig å ”hitta sin grej, tänk positivt, kör (litt mindre??) hårt och njut”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.