Citius X2

Fick mail av Ove Emanuelsson igår:

Otto Hallqvist och jag har vunnit NM, EM och VM för veteraner i K-2 och då har vi paddlat i en gammal trä Makker. Den är i rankaste laget för oss och den är ganska bred vid paddelisättningen i bakbrunnen. Det har inte funnits så mycket att välja på om man vill ha en lite stadigare K-2 när man inte behärskar de rena racingkanoterna. Den 5 nov provade vi Citius X2 för första gången, det blev 12 km på ån i Huskvarna. X2:an är K-2 versionen av Citius 44 och den fungerade mycket bra och farten är fullt tillräcklig för lite äldre veteraner. Med lite justeringar av sitsarna och om vi håller oss friska bli mycket svårslagna på VM i Köpenhamn i den nya kanoten. Jag säljer Kanuks program och har en X2 hemma för provpaddling och demonstration. Mer info på www.kanuk.nu under motionskajaker.