Bästa tekniken – Knut Holmann

Många hävdar att Knut Holmann har den bästa paddeltekniken around. Även om Oscar Schalupsky på Facebook tycker att Knut har för rak övre arm för att passa surfski. På min önskelista till Jultomten står i alla fall: ”Snälla Tomten kan jag få Knut Holmanns paddelteknik. Jag har varit duktig och ätit all min spenat!

4 svar på “Bästa tekniken – Knut Holmann”

 1. Kan inte mer än instämma.

  På paddlingkompisen Peter Ronas egen blog hanteras en mix av ledarskapsfrågor(!)och paddling. Utöver att slätvatten är i stort behov av bra ledare skriver Peter mycket tänkvärda små inslag om paddling.

  PÅ senaste tid har han skrivit om Erik V. Larssens paddelteknik (får man önska två julklappar…) och jag har föe egen del replikerat med – just precis Knut Holmann.

  Knuts 1 000 m tid från 1996 tillhör fortfarande de 10 bästa i världen, 16 år senare!!! I en sport som präglats av både teknik och materialförbättringar, kanske är människan i grunden densamma?

  Peters bloig förresten; http://www.perrona.blogspot.se, checka!

 2. Knut får ju otrolig kraft i början av draget kanske främst tack vare sitt benarbete. Surfskipaddlaren nedan ser ut att ha mer kraft i slutet av draget. Tidig kraft sägs ju vara effektivast. Själv tränar jag för att få ett tyst isätt och tidig kraft. Skulle gärna uppnå Knuts nivå där…

 3. Man blir ju grymt sugen på att plocka fram Cleavern och Holmannpaddeln och länga upp den till 220 cm igen.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.