Paddling+Outside=SANT

Bild lånad från Paddling.nu
Många av er redan sett att nischtidningen Paddling försvinner och går upp som en del i tidningen Outside. Om det kan man ju tycka mycket. Hur lätt som helst. Hade på känn redan för några veckor sedan att något var på G. Inläggsfrekvensen på Paddlings hemsida avtog drastiskt till nästan noll. Tydlig signal.

De två största nackdelarna med att Paddling går i graven ser jag är:
1. Det naturliga forumet för paddlare i allmänhet går i graven. Och det är ju aldrig bra. Taskigt symbolvärde i att behöva lägga ned tidningen.
2. Bredrapporteringen i media om paddling minskar drastiskt. Kan inte se att Outside helt sonika lyfter in alla sidor från tidningen Paddling i Outside.

Hur har Outside tänkt sig rapporteringen av paddling? Jag gissar att det blir mer av ”rock´n´roll” stuket då Outside har en devis att de finns för ”Weekend warriors” Dvs de som inte har tid att göra mer än jobba, handla mat och skjutsa barn på veckorna. Och på helgerna lever man ut sig själv genom att hoppa på ögonloberna till Paris iförd Gore Tex.

Skämt å sido. Jag läser faktiskt Outside oftare än Paddling och gillar valda nummer av den tidningen. Trodde faktiskt att Paddling skulle ätas upp tidigare. Annonsmarknaden måste vara tuff att jobba med.

Men jag känner en oro för att paddling inte får så stort utrymme i Outside då en tid gått. Annonsvärdet för paddling är troligen lägre än för andra ämnen i tidningen Outside. Och gissningsvis styrs innehållet mycket av annonsförsäljningen.

På Outsideonline.se har de ett bloggteam som skriver om olika områden. Vem tror du blir paddlingsbloggaren?

Paddling.nu >>
Outsideonline.se >>