Höftarbete på bild

IMG_20121219_090150Visst är det roligare att paddla än att sitta och veva på paddelmaskinen. Att säga nått annat vore en ful lögn :-) Men det finns fördelar med maskinen.

En av dem är teknikstudier. Maskinen är så kontrollerad. Du kan placera speglar och kameror på olika ställen och få en bra uppfattning om hur det ser ut när du paddlar. Visst det saknas ett balansmoment men jag ser det bara som ett plus att kunna jobba in ny rörelsemönster i lugn och ro.

Nyligen satte jag en kamera bakom ryggen för att få en känsla av hur min bålrotation ser ut. Och jag vill jobba vidare med höftarbetet. Att få runt höften bättre i rotationen så att rörelsen inte tas ut i bröstryggen i huvudsak.

Paddelmaskin kompletterat med skidåkning och gym för uthållighet och styrka: Grym kombo!