Södra Berget Runt 2013

Banprofil Södra Berget Runt

Så. Då var det gjort. Är anmäld till Södra Berget Runt på söndag. 20km på en riktig skidåkarbana. Det känns som en sån för mig i alla fall som är så där halvdan på diagonalandet. Har inte räknat höjdmeter men vet att man de sista 4km ska klättra 150 höjdmeter. Den sträckan känns ok om man börjar där men när man laddat på i 40 min innan så brukar det vara halvdant med ork och teknik. Man får helt enkelt slita sig upp med pannbenet.

För ovanlighetens skull så kan jag och Jessika åka tillsammans. Planen är att ta rygg på frugan och se hur det går. Hon sladdade genom Vasaloppet på 5:12 ifjol så det blir ingen promenad i parken riktigt. Dessutom är hon överlägsen mig på att diagonala och det behövs på den här banan.

Ser fram emot söndagen. Vädret ser ut att bli bra med 6-10 minus och blandad solighet. Spåren är hårda nu och det ska inte komma nysnö. Luriga är bara att snön är aggressiv som tusan så det är en utmaning att få fästet att sitta kvar i 20km. Hoppas på ett riktigt stort startfält som det brukar vara.

Södra Berget Runts hemsida >>

2 svar på “Södra Berget Runt 2013”

  1. Kör själv Stråkenloppet, 600 personer , 5 varv på en golfbana, totalt 42,5 km. 70 höjdmeter mellan högsta och lägsta punkt. Ungefär samma väderförutsättningar fast med tunnare snölager. Känner mig också betydligt tryggare i stakningen! Lycka till!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.