Nytt surfski roder från Carbonology Sport

Var och plockade upp mitt nya roder till surfskin på ICA idag. Och är jag nöjd eller är jag nöjd? Jajamen jag är svinnöjd!

Som jag skrivit gick jag på grund på DKM+ i fjol. Det sved rejält i själen. Och sabbade den dagen. Men inget ont som inte för något gott med sig.

Under hösten letade jag länge efter något nytt roder. Var inte nöjd med Fenns orginalroder utan ville ha en elliptisk planform istället.

Till slut hittade jag att Carbonology Sport i Syd Afrika. Det gör customroder till bla Fenn visade det sig. Gillade det jag såg på deras hemsida och kontaktade Aterra som sköter Carbonology Sport i Sverige.

Och nu står jag här med ett nytt roder i handen och en meter snö och is ute :-/ Smält is smält. Och det fort som tusan. Jag vill ut och testa det nya rodret!

Rodret inger trygghet: Riktigt fin finish, rejält byggt, snygg planform och en prydlig profil. Kan inte bli annat än bra då jag får sjösätta. Hatten av för Carbonology Sport. Det känns riktigt bra redan med det nya rodret. Glad!

Data:
Höjd: 20cm
Bredd: 12cm
Profiltjocklek: 14mm
Pris: 850Sek

Carbonology Sport >>
Aterra >>

Nedan en bild som jämförelse i planform mellan Carbonology Sport och Fenn. Fenn rodret har jag sågat av en del och slipat i botten så det är inte riktigt orginal.