Spreta med lillfingret

Spreta med lillfingret

Jobbar konstant med att försöka få en bättre paddelteknik. Det går nått steg i rätt riktning och nått steg i fel. Ibland famlar jag vilt och är förvirrad. Men på det stora hela känns det som att det går åt rätt håll.

Min senaste övning är att paddla med spretande lillfinger. Eller så har jag till och med lagt lillfingret under paddelskaftet. Det här är en övning som är som gjord för paddelmaskinen. Där är det toklätt att köra. Det är värre i kajaken.

I kajaken är det lätt att man krampar om paddelskaftet i ett sätt att skapa trygghet om det känns vingligt. Här gäller det att bita ihop och våga. Med ett lätt grepp om paddeln och ett spretande lillfinger är det mycket lättare att få en bra sträckning fram. Prova själv!

Ett svar på “Spreta med lillfingret”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.