Ett bryt.

Idag var det Njurunda Runt på skidor. 44km i Vasaloppsliknande spår. Mycket stakning och en del fina slakmotor. Hade egentligen inte tänkt köra för mina klassiska skidor är på slipning inför Öppet Spår.

Men igår var jag i Birsta på ärende och hade tid att vandra runt på sportbutikerna. Snubblade över ett par Salomon Equipe 10 som var väldigt bra prissatt. Slog till. Även om den skulle funka kass så var jag i behov av en ny träningsskida. Hem och grunda så den gick att åka på någorlunda.

Starten imorse gick 10:30. Mycket folk på startlinjen. Hade fått till skidorna hyggligt. Bra fäste och tillräckligt glid. Men efter ett par kilometer visade det sig att jag hade valt fel truga. Kring starten var snön tillräckligt hård för minsta trugan men längre in på banan var det åt helsike fel. Hade inget stavfäste alls. Redan efter 7-8km började tanken gno i mig att bryta och dra hem och dricka kaffe.

Vid varvning efter 22km klev jag av. Kändes skit att kliva av. Gillar inte bryt men gillar dåligt stavfäste än mindre. Hade 1:12 på första varvet och kroppen hade gott orkat ett varv till.

Inget bra genrep inför Öppet Spår. Nu är det till att ladda om och skapa en positiv känsla!

2 svar på “Ett bryt.”

  1. Jag har upplevt samma sak på samma lopp för ett par år sedan! Första biten uppför då man åker på vägen var det bra men sen ut på de där myrarna och övriga spåren var det helt bedrövligt.
    Jag körde hela vägen i mål men blev i form av ett lugnt distanspass

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.