Snart dags att limma

På förslag från Erik Barkefors har jag skrapat ut en del av skummet ur mitt gamla surfskiroder. Använde en vanlig Morakniv och en Dremmel. Nu är jobbet så långt kommet att det går att klämma samman de tunna skalet till en skapligt snygg profil bara genom att trycka samman bakkanten på rodret.

Dags att limma. Erik hade förslag på epoxi finspackel eller epoxi med lite filler i. Vi får se var det landar. Efter limning är det dags för spackling och slipning. Och sist men inte minst lackning.

Blir spännande att se hur surfskin reagerar och beter sig med ett litet roder. På de tidigare kajaker jag jobbat med rodren har redan små ingrepp gjort mycket nytta. Nu är det ett stort ingrepp i jämförelse med orginalrodret.

Ett svar på “Snart dags att limma”

  1. Hej Lars, jag skulle använda Marine Epoxy som är avsett för användning i just vatten, har lagom spackelkonsistens, och är jättestarkt Finns där Plastic Padding finns, dvs överallt
    Gunnar Cl.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.