Surfskiprojektet 2013

Starten Seamasters 2012. Foto: Erik Wildenstam
Starten Seamasters 2012. Foto: Erik Wildenstam

2012 var ett år präglat av en djup paddeldal och en härlig paddeltopp. Inledde säsongen bra men tappade drivet och paddelglädjen i slutet av maj. Svackan satt i till augusti då jag köpte en surfski. Det blev nytändningen jag behövde och Seamasters var fjolårets otvivelaktiga topp. Även om jag bitvis var skitskraj under loppet :-)

Så inför årets paddelsäsong tänkte jag spinna vidare på surfskitoppen. Bara för skojs skull har jag kallat det ”Surfskiprojektet”. Målet är kort och gott att få riktigt bra fart på surfskin och att paddla Seamasters betydligt bättre/snabbare än i fjol. Jag gillar helt enkelt havet och jag gillar att man mer är sin egen under loppen än att man hänger våg på andra.

Visst vore det coolare att sikta på VM eller Molokai eller nått annat episkt surfskilopp. Men det funkar inte för mig där jag står och går idag. Det gäller att se utmaningen i det som finns nära. Hoppas kunna komma ut och köra något race i världen – någon gång. Men inte i år.

Några av de grejer jag kommer jobba hårt med:

– Vana på havet
– Intervaller i surfski särskilt i stökig havsmiljö
– Downwindteknik
– De skitigaste förhållandena
– Komfort i surfskin
– Paddellängd
– Paddelstyrka

Med en schysst surfski slår man världen med häpnad!

PS. Givetvis kommer jag även köra delar slätvattenlåda. Jag bor ju granne med en liten liten sjö :-)

5 svar på “Surfskiprojektet 2013”

 1. I like! Fokusera på:
  – Vana på havet
  – Intervaller i surfski särskilt i stökig havsmiljö
  – Downwindteknik
  – De skitigaste förhållandena

 2. Helt rätt!

  Om man ska kondensera ner det till en punkt…

  -Att kunna paddla AVSLAPPNAT i alla förhållanden

  Kan man det så kan man lägga energin på att läsa vågorna, paddla tekniskt rätt. Fysiken har du redan mer än väl.

  Lägg så mycket tid som möjligt i utmanande förhållanden (utan att riskera livet), gärna i halvtaskig DW, där har man mest att vinna

 3. Bra Lars – jag instämmer mina mål är samma som dina men ngt Seamaster blir det inte , har du skippat Maraton VM i Köpenhamn ?

  1. Skippar maraton VM. För mycket semester går åt i och med att veteranerna kör på en vardag.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.