Test av tröskelpulsen på paddelmaskin

Weba PaddelmaskinPå min att-göra-lista har ett test av tröskelpuls funnits med en längre tid. Det är en gräns jag använder mycket i min träning och därför är den viktig. Sista tiden tycker jag att jag har fått slita hårt för att jobba kring den och har funderat om gränsen förändrats.

Gjorde ett test för ett par år sedan hos Sport Support Center i Tänndalen. Testet visade att min tröskelpuls på paddelmaskin låg på 153-155 slag/minut. Det har jag använt sen dess.

Idag gjorde jag ett så kallat T30-test på Weban i garaget. Först en rejäl uppvärmning. Efter det kör man igång och kör 30 min så hårt man kan. Jag försöker hålla jämnt tempo rakt igenom och låter pulsen stegra vartefter tiden går. De sista 20 minutrarna kollar man snittpulsen. Det snittet ska vara en schysst uppskattning av tröskelpulsen.

Körde med ca 100 paddeltag/minut genom de 30 minutrarna. Sista 20 minutrarna snittade jag 154 slag/minut. Så gränsen ligger där den legat sen ett par år, plus minus några slag hit eller dit beroende på form. Bra att veta!

2 svar på “Test av tröskelpulsen på paddelmaskin”

  1. Testade att paddla din 100-frekvens på Dansprint med lägsta motstånd. Tempo ca 4:55/1000m. Kroknade totalt redan efter 2 min. Håller du samma höga frekvens även vid paddling på vatten? /Gunnar Emling

    1. Vet faktiskt inte vilken frekvens jag har i kajaken. Känns naturligt för mig den jag har på maskin.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.