Limning av slätvattenrodret till surfskin

Arbetet med slättvattenrodret till surfskin har stått still ett tag. Annat har kommit mellan. Och så har ju Kung Bore inte släppt taget än, så det har inte kännts så angeläget att knåpa med sommargrejer. Träning och annat har fått gå före.

Slätvattenroder till surfski

Men nu så är jag igång igen. Hade ett epoxilim hemma som låg och skräpade. Det fick duga för att limma samman rodret. I snickarboden har vi ungefär kylskåpstempratur på vintern. Det är tur. För epoxin blev så där lagomt seg att det var lätt att fylla rodret med lim. Sen klämde jag ihop det hela med två lister och en tving. Första försöket var det.

Limmet fick torka över en natt och sen lättade jag på tvingen. Skit. Limmet hade inte härdat och rodret öppnade sig som en mussla. Skit. Nya tag.

Slätvattenroder till surfski

I andra försöket fyllde jag med ytterligare epoxi. Satte sen ihop det med tejp i bak och underkant. Och därefter placerade jag paketet framför en byggfläkt. Efter en timme kändes det som att det hade härdat samman bra. Men jag vet inte säkert. För tejparna sitter kvar fortfarande. Det får sitta så någon vecka tills jag har tid att ta i det igen.

Sen blir det att hålla tummarna, släppa på tejpen och förhoppningsvis börja spackla.

Ett svar på “Limning av slätvattenrodret till surfskin”

  1. Lägg rodret i ugnen på runt 50-60 grader några timmar. Passa på när frugan inte är hemma. Blir garanterat bra. Epoxy blir alltid starkare efter härdning i lite förhöjd temperatur

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.