Flämslätt 2013 – Senaste nytt

Mail från Ove Emanuelsson igår.

Flämslättslägret vi kör! Anmälan görs direkt till kursgården Flämslätt. E-post bokning@flamslatt.se Telefon 0511-304 40. I dag måndag 27 anmälda. Första träning 16:30 torsdagen den 18/4.

Isläget är kärvt men det blir tydligen ett ordentligt omslag i vädret i slutet på vecka så än finns hoppet att Flämsjön hinner gå upp tills lägret börjar den 18 april. Om inte Flämsjön går upp i tid så brukar Lången vid Lerdala gå upp lite tidigare och dit är det knappt en halvmil att åka. Det finns en del andra alternativ. Som sista utväg får vi åka till Lidköping och paddla i Lidan och dit är det cirka 40 km.

På fredag förmiddag direkt efter frukost (träning före) kommer professor Björn Ekblom från GIH och pratar om äldre och träning. Björn är säkert den i Sverige som vet mest om äldres prestationsförmåga och träning.

Själv blev han svensk mästare i nattorientering 1964 och bronsmedaljör på dag-SM samt medaljör de tre tidigare åren. Har gjort 1:57,7 på 800 m och 4:07 på 1500 m och tävlar fortfarande på hög nivå så han är inte bara en framstående forskare utan har också själv bedrivit träning på hög nivå. Superintressant.