Äntligen paddelpremiär 2013

Fenn Elite SL premiär 2013

Som jag har väntat. Kändes som det aldrig skulle bli dags att komma igång med paddlingen den här våren. Men idag hände det! Hade spanat in dagen redan i förväg. Fin värme lovad i prognosen.

Brukar inleda säsongerna med sjösättningar i Sundsvalls inre hamn tills dess att hemmasjön blir isfri. Just nu pimplar folk fortfarande på sjön :-) Till min förvåning hittade jag ingen bra sjösättningsplats i inre hamnen. Fick dra mig ända ut på Alnö mot havet till innan det löste sig bra.

För att komma ned till sandstranden och vattnet fick jag plumsa snö med våtskorna på fötterna och surfskin på axeln. Exotiskt. Gruvade ett tag för att knata ut i det långgrunda vattnet. Men det var inte så svinkallt som jag trodde. Helt ok med NRS Hydroskin på benen och våtdräktsskor.

Lekte i vågorna i 90 minuter tills jag kände att turen var förbrukad. Ville absolut inte välta. Fin vind från SO bjöd på en hel del härliga vågor utanför Zätas sommarställe. Toppsurfen strax över 16km/h. Vågorna var så pass resliga att nosen på min Fenn Elite SL dök i några surfar. Riktigt riktigt rolig paddling.

Nu är man igång :-)

8 svar på “Äntligen paddelpremiär 2013”

  1. Gött e de! Jag fick första träningen på Delsjön idag. Tokroligt att paddla lite motionskajak igen. Äntligen!

  2. Var det du som var ute idag oxå i hamnbassängen vid 16,30? Såg exotiskt ut med bogserbåten som stångade i isen med en paddlare i bakgrunden :-)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.