Skymningspaddling med Fenn Elite SL

Symningspaddling Fenn Elite SLTräning för mig är väldigt ofta efter 20:00. Då har kvällslugnet i familjen börjat och det finns utrymme för egen tid. Visst kan det kännas motigt att gå ut då andra varvar ned. Men det finns en belöning runt hörnet i 99 fall av 100. Bara man kommer ur TV-soffan

Igår var inget undantag. Hade tungt att komma iväg men det lönade sig. Sjösatte kring 20:00 och paddlade i närmare 90 minuter. Lugn distans med ett 15-tal hårda 10s-ryck insprängda. Paddlade och kollade till segelbåten, bygget av bron över Sundsvallfjärden och lite runt omkring.

Hade monterat ett litet svankstöd i surfskin som gjorde stor skillnad. Det behövs inte mycket för att man ska få en bättre känsla i sittställningen. Jämfört med en slätvattenräser sitter man lågt och det är lätt att få en pottkänsla. Börjar hitta en medicin mot det. Mer om det en annan dag.

Annars jobbade jag med rysspaddling och kände på paddellängder. Använde Braca X max och trivs bra med känslan i den paddeln. Det är en grym liten paddel. Betongbett i isättet, tydlig karaktär i drag och vansinnigt lätt i upptag. Grym helt enkelt. Gång på gång kommer jag tillbaks till X:an.

Känslan i paddlingen börjar infinna sig efter ovana i början av vattensäsongen. Nu siktar jag på ett par hårdare pass i slutet av veckan.