Lugn havstur med surfskin

Havstur Fenn Elite SL

Det är så sällan jag får till längre paddelpass. Det är lättare på vintern. Då kliver jag bara ut genom dörren och börjar åka. Med paddlingen är det en del tid innan och efter pass som går åt för att ta sig till vatten. Särskilt nu på våren då hemmasjön är frusen och jag måste lasta på taket och köra en bit.

Startade på Alnö båtklubb idag. Natten hade varit kall så första halvtimmen fick jag kryssa lite: Alnösundet hade frusit. Som tur var luckrade vind och sol snart upp isen. Tog ett kort fika på Sundsvalls Segelsällskaps uthamn Vindhem. Sen vidare till Spikarnas fiskeläge. Lotsen låg inne. Fortsatte vidare och avslutade turen vid Hartungviken.

Lekte lite i småvågorna vid Hartungviken innan resten av familjen kom och hämtade upp mig. Totalt 150 minuter paddling. Underbart!

Nu hoppas jag hemmasjön öppnar sig inom närmsta dagarna. Behöver närheten till vatten om jag ska lyckas få ihop 300km under maj månad.