Underbart tröskelpass i stökig miljö

Här några bilder från dagens surfskikörning. Började passet med lite uppvärmning och 5x20s max. Sen bar det av ut i vågorna för 45 minuter tröskel. Blandade intervallängder. Som längst 15min. Som kortast 2min. Avslutade med njutpaddling. En hel del fina surfar. Inga bamse-runs men så pass att nosen dök i någon våg då och då. Toppfart i surf: 16km/h. Kändes grymt bra idag!

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

5 svar på “Underbart tröskelpass i stökig miljö”

 1. Ser härligt ut:-)
  Hur tänker du kring säkerheten bland vågor och kallt vatten?
  /P

  1. Hmmmm. Frågan är hur jag ska svara på den frågan? Jag har klätt mig så jag klarar en kort stund i vattnet men inte någon längre stund. Då slutar det illa. Sen pågår det hela tiden någon form av riskbedömning när jag paddlar. Mycket magkänsla. Känns det farligt vänder jag typ. Jag skulle aldrig rekommendera någon att klä sig eller göra som jag gör. Det vill jag inte ha på mitt samvete. Paddling i kallt vatten är per definition förenat med risk. Flummigt svar utan riktigt innehåll men vågar inte säga mer. Ska man vara 100% säker är det mycket kläder och nära strand som gäller.

 2. Paddling i kallt vatten är ju som du skriver alltid förenat med risk. Tar vi inga risker utvecklas vi inte.
  Lärdomarna kommer ju dock oftast av misstagen, personligen fick jag en chock för några år sedan, då jag åkte i mälarvattnet i april. Blev lite överdrivet försiktig efter detta, inte bra det heller.
  Surfski har ju dock fördelar gentemot andra kanoter när det gäller att ta sig upp i dem. Om man har övat förstås…
  Säkerhet är ett ämne som tål att diskuteras både en och två gånger.

 3. Ser fint ut Lars! Hade premiär i lillpölen hemma i går. Detta måste vara den senaste paddelpremiären någonsin för mig.

  1. Ja det har varit en bra vår för skidåkning. Sämre för paddling. Min lillpöl gick upp igår. Nästan :-)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.