Vilken underbar dag

Foto: Jessika Ericsson
Foto: Jessika Ericsson

Har tillbringat dagen i båten på Vindhem. En sån riktigt bra dag med fika, pyssel och mys med familjen.

Passade på att paddla hem från Vindhem. Det var lugnt på vattnet då sjöbrisen jobbade mot grundvind och kvar blev i princip ingenting.

Körde från Vindhem ut till Draghällan som ligger som ett pytte-Alcatraz mitt i Sundsvallsbukten. Sen raka vägen in till stan och upp i Selångersån. Klev iland vid Vått&Tårrts kajakbrygga där familjen väntade med bilen. 15,2km på 83minuter i distanstempo.

Kände mig tryggare än tidigare. Intervallerna på slätvatten med dyna under rumpan och litet roder gör att det känns lugnt då man tar bort dynan och monterar på stort roder.

Dagens bästa grej var att surfskin passade perfekt på däck på båten. Tidigare har vi haft med Sleipern på däck. Svårigheten har varit att hitta tillräckligt lugnt vatten för att kunna paddla. Höga Kusten där vi ofta seglar är väldigt havsnära. Nu blir det perfekt! Surfski, hav och surf :-)