Rapport från Norrviken Runt 2013

Norrviken Runt 2013
Norrviken Runt 2013

För 24:e gången arrangerades Norrviken Runt idag. Andra starten för mig.

09:30 lagledarmöte och genomgång av bana och så vidare. Sen i kajaken för uppvärmning innan start.

Kl 10:00 efter lite väntan på startlinjen släppte man iväg oss. Det blev tät kubbning upp mot första vändningsmärket. Hade min paddel under nosen på en kajak ett par gånger. Trångt och grisigt. Hittade till sist en fin väg på insidan fältet och rundade första märket först. Efter rundningsmärket blev det ett jädra liv på startfältet då en följebåt drog upp riktigt besvärlig sjö som ställde till det rejält.

Konstigt nog så släppte klungan redan efter första märket och jag fick paddla iväg ensam. Det hade jag inte väntat. Trodde på mer sällskap. Det sällskap jag fick var istället följebåten som bjöd på skvalp och vågor genom loppet. Klart irriterande!

Hela vägen upp mot rundningen halvvägs var det en envis motvind. Höll jämt tempo för att inte ge förföljarna någon chans. Vid rundningen såg jag att jag hade en trygg lucka och efter det slappnade jag av lite och paddlade igenom resten av loppet i kontrollerad tröskelfart. Hade mer att ge kände jag efter målgång. Hmmm.

Gick imål på 1:04:03 om jag minns rätt. Nytt banrekord med nästan 90s. Tiden motsvarar ungefär 4:40/km i snittfart. Sticker ut hakan och säger att man borde kunna paddla under 1:03:00 med mindre motvind och utan följebåtar som drar upp sjö. Gjorde nog tio stödtag under loppet för att vara säker på att inte skära fel med paddeln i gunget efter motorbåten.

Prisutdelning och surr med folk efter loppet. Mycket trevligt! Ser fram emot nästa rejs som nog blir DKM+ i augusti.

Ett svar på “Rapport från Norrviken Runt 2013”

  1. Strålande paddling av dig förstås och bra ”rapport” med tanke på oss
    som inte var närvarande !

    h// Anders

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.