Sommarens paddelpucko

Paddelpucko
Paddelpucko
Fasen. Jag kan nog inte tänka klart kring mina kära kajaker. Så fort jag lägger ut dem till försäljning så får jag stark separationsångest och det känns som att det är på väg att gå snett. Jag kan bara inte byta ut dem mot andra lådor. Både surfskin och motionslådan får stanna i stallet!

Paddelpuckot har presenterat sig :-)

3 svar på “Sommarens paddelpucko”

 1. Vad blir det istället, eller är det slutpaddlat Lars? ;-)

  Blir mycket båtbyte i paddelkollektivet nuförtiden, frågan är om alla har för mycket pengar, är för snabba att välja båtmodell, inte vet vad de vill ha och därför lyssnar på andra eller bara håller på att lära sig genom att köpa sig igenom marknaden? ;-)

  Det går att se på en båts linjer vad den är bra på och hur kvalitén är, hur man sedan sitter ergonomiskt är dessvärre lite svårare eftersom det förutom vissa mått också är känslor inblandade.
  Någon som är intresserad av båtdesign och skulle vilja lära sig mer så man förstår vad det är som påverkar båtars framfart?

  Jag kan tycka att kvalité är något man inte diskuterar speciellt mycket, men det kanske inte spelar någon roll om alla antar att livslängden för en båt bara är några år.
  Jag förväntar mig personligen, såvida jag inte är en klant och viker båten runt ett sjömärke, att den håller minst 10-15 år, kanske jag är naiv? :-)

  Eller är allt bara ett utslag av vårt slit och släng-samhälle?
  Vad tycker och tror ni, är jag för navelskådande och nördig? :-)

  1. Sluta paddla slutade jag med ifjol :-)

   Håller med dig Anders att det verkar vara stor omsättning i paddelkollektivet. Har sett det på Köp&Sälj torg.

   Själv önskar jag att det fanns utrymme för en till surfski i personliga flottan. Något att köra i då det brallar satan och är kallt. Men såvida ingen har lust att sponsra mig med en så får det vänta ;-)

  2. Min gamla tävlingskajak, som i tiderna betingade ett pris på hela 4000 finska mark (vilket djävulskt nog är ungefär 666 euro, billigt redan enligt den tidens standard), är 21 år gammal, och flyter fortfarande :-) (Men visst börjar åldern ta ut sin rätt och pensionen närmar sig – nytt flytetyg redan beställt).

   Långfärdskajaken fyller 12 år i höst. Visst syns det på den att den inte är ny, men nog räknar jag med att den skall hålla till minst 20 års ålder även den.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.