Förbannade pulsklocka

Klockan somnar efter 21:40
Klockan somnar efter 21:40

Efter en lång dag med båtmeck hittade jag lucka för paddling på kvällskvisten. Tillbringade dagen i segelbåt med slappande och lite båtmeck.

På väg hem från båten såg jag att Sidsjön ligger stilla. Kunde inte låta bli att tänka tanken: Går det att pressa sig in under 45 min på 10k paddling? Mitt tidigare pers är 45:27 sen två tillbaka. Kastade i mig lite mat hemma och rullade snabbt ner till sjön och sjösatte. Kroppen kändes bra!

Gjorde en 15 minuters uppvärmning och sen bara det av. 10k blir ca fem varv på sjön. Brukar jobba varv för varv för att hålla skallen pigg. Första gick bra. 2k passerades på 8:50. Andra gick bra. Kroppen fräsch. Upp mot 5k känns kroppen toppen och jag puttrar på fint. Då skriker pulsklockshelvetet till: LÅG BATTERISPÄNNING!!

Tänker: Kanske håller det 5k till?! Hinner inte mer än tänka tanken så slocknar klockan. Den stannar vid 4,89km och 21:40min. S-NS H-EEE!!!! Helt garanterat jag hade tagit mig under 45 min. Men det räknas ju inte förrän man verkligen gjort det.

Tappar lusten lite och kör några blandade intervaller. Sen halkar jag hem och fixar pasta och en hemgjord pesto. Med ett stort glas rödvin till. Sen kändes det bättre :-)

Frågan är om det blir några fler försök att gå under 45min på 10k i år.

2 svar på “Förbannade pulsklocka”

  1. Synd med klockan, men fina tider:-) Om du inte visste det redan så paddlar du med en snittfart på ca 13,7 km/h. Inte långt kvar till Max Hoffs 5000m tempo (15 km/h).

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.