Prototyp till helfotsstöd i Epic Legacyn

Prototyp helt fotstöd
Prototyp helt fotstöd
Tog fram sågen och en bit vattenfast plyfa igår. 10 minuter senare hade jag en bit att tejpa fast på befintliga fotstödet i Epic Legacyn. Ville testa hur det var att ha helfotsstöd utan att tillbringa nån större tid på projektet. Men en bit plyfa och eltejp kommer man långt.

Resultatet av testet är att jag stensäkert ska bygga mig ett ordentligt helfotsstöd. Ger bättre kontakt med kajaken och ett bättre benarbete. Skruvar man dessutom fast det ordentligt både i skenan i botten av kajaken och i stödet så kommer det bli tokstumt. Perfekt!

3 svar på “Prototyp till helfotsstöd i Epic Legacyn”

    1. Kollade upp fotstöd. Och det fanns en fullstödsvariant. Men $168.00 plus Shipping & Handling kändes dyrt när jag kunde såga till en egen platta :-)

  1. Jag tror att Legacy tillverkas i ganska liten serie. Min Legacy är från 2007 och när jag bytte fotstöd upptäckte jag att styrspåret i originalplattan för styrpinnen gick 20 mm längre åt ena hållet. Troligtvis handsågar de några fullstöd som säljs till de som frågar.
    Jag har köpt sitsfästen till min Nelovridsits. Ser ut att vara en prototyp som tillverkats i hobbyverkstaden.

    Dock en trevlig kajak som förtjänar mer uppmärksamhet än vad den får.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.