Dörren stängd för Nätrejset 2013

Reval Extreme typ-R

I och med den 31/10 så avslutades årets Nätrejs. Jag har inte hunnit kolla igenom listorna än men tänkte göra det vid tillfälle. Alltid kul att rota fram statistik ur resultaten: Flitigaste paddlare, snabbast, vanligast kajak etc etc.

Totalt drog årets tävling in 112 resultat. Ungefär lika många som i år. Men ifjol fanns både 5k och 10k på listan till skillnad mot i år.

En förändring som jag ser har skett är att fler och fler rapporterar in resultat i surfski vilket är intressant. Det känns som att surfski öppnar motionspaddlardörrarna för ett nytt gäng som inte krängt omkring i slätvattenlådor.

Tänkte ställa en öppen fråga om vilka distanser ni vill se i Nätrejset 2014?

Resultat i Nätrejset 2013 >>

11 svar på “Dörren stängd för Nätrejset 2013”

 1. Har nu beställt en lite snabbare surfski till våren så då j-r ska jag snitta över 11.0km/h är det tänkt!
  När det gäller distans så tycker jag 10km är den vettigaste tränings/nätrejssträckan! Kan tänka mig bara den faktiskt!

 2. Tack för det Lars ! 5km och 1km helt bra, sen kanske man kunde dela upp grupperna i surfski, tävlingskajak,
  bredd mindre än 51 cm och turbåt?

  h//Anders

  1. Tycker egentligen det inte spelar så stor roll på 5 eller 10 km.
   Men att lyckas göra en hyfsad tid på 1 km är svårare för mig. Kan bero på att jag tränar för lite korta distanser…

 3. I år har inte varit något bra paddelår med bl a en sjukskrivning de senaste två månaderna men nästa år…
  För min del så behövs ingen uppdelning i olika klasser utan ålder räcker. Klasser kan jag skapa själv och se vilken placering jag får bland havskajaker eller vad jag månde paddla förutsatt att alla fortsätter att rapportera in vad de suttit i. Kanske du kan satsa på 1 och 10 km nästa år för att skilja bråttompaddlarna från oss gnetare?

 4. Hej!
  5 km tycker jag är bra. 1000 m är jag tveksam till att det blir rättvist. Lite lätt medvind hjälper mycket, det behöver inte ens ”krusa sig” på vattnet utan vara blankt men ändå hjälpa till. Kräv 2 lopp inom 30 min och det andra i motsatt riktning och ta genomsnittet. Jag hittade i år inget bra tillfälle att köra som passade mig.
  Ove Emanuelsson.

  1. Lars har skrivit ”Banan skall vara lagd så att man inte får fördel av vind, vågor eller ström.” Så jag har tolkat det som rundbana eller ToR om det inte är helt vind/strömstilla.

 5. 5 km är bra för mig.
  Hur tar ni tiden? Själv gör jag så att Jag trycker igång GPSen vid stillastående och läser av tiden när den slår över till 5 km.

 6. Jag saknar 10 km; den distansen liknar mer de flesta motionsloppen än 5 km gör. Men skulle heller inte vilja att 5 km togs bort. 1 km kan kvitta. Stillastående start som Torbjörn skrev har jag tillämpat

 7. Trots att jag inte är nätracepaddlare (ännu?) så vill jag tacka för ytterligare år av paddelracehantering. Det är roligt att följa folk ”där ute”, och ibland blir jag lite extra motiverad av andras satsningar&framgångar. Bra jobbat Lars!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.