Suunto Ambit 2S | Mina tankar

Under en låmg rad år har jag använt Garmins pulsklockor. Började med en Garmin 305 och när den la av gick jag vidare till en Garmin 310XT. Var väldigt nöjd med dessa klockor ända tills 310XT:n började tjafsa med laddningen vad jag upplevde som för tidigt. Bestämde mig då för att prova nått annat märke. Dessutom har frugan en Garmin 910XT så den vet vi hur den funkar.

Hade några enkla krav på den nya klockan:
– Ville ha en klocka som var smidigare än Garmin 310XT
– Ville ha en klocka man kan ha till vardags
– Ville ha en klocka som kan visa flera fält samtidigt på skärmen
– Ville ha en klocka med bra batteritid
– Ville ha en klocka som snackade ANT+ med tillbehör

Inga konstigheter egentligen.

Kollade runt lite på olika märken och modeller och fastnade till slut för Suunto Ambit 2S. På pappret uppfyller de kraven jag satt upp. Köpte klockan hos Pölder.

Jag tänker inte ge någon uttömmande review av klockan. Det finns på nätet. Den seriösaste review:n jag hittat finns hos DCRainmaker. Kolla in den.

Lite av mina reflektioner kring Suunto Ambit 2S
– Klockan är tillräckligt smidig för att man ska kunna ha den som vardagsklocka. Det funkar och den är diskret nog för att ha till en avslappnad klädstil.

– Klocka snackar ANT+ och går att koppla ihop med grejer som hanterar det ”språket”. I mitt fall kadenssensorn från Vaaka. Och det är lätt att para ihop prylarna.

– Klockan visar tre fält på skärmen som man kan konfigurera efter egen smak. Man kan definiera fyra olika skärmar/sport som man skapar. Baksidan som jag upptäckt är att de små fälten i överkant och nederkant på klocka är lite väl små för min skitsyn då man tränar. Särskilt i besvärliga ljusförhållanden. Saknar det fjärde fältet från Garmin 310XT och även de större tecknen.

– Batteritiden är helt ok.

– Tyvärr måste man koppla upp klockan mot datorn för att ställa in fälten som visas på skärmen. Och i mitt fall strulade det lite med Suuntos datorprogram. Fick envisas och Googla en del för att hitta en skunklösning som gör att det funkar för mig.

– Suuntos website/träningsdagbok ser flådig ut och så men jag gillar inte att man måste registrera sig där och att pass i klockan laddas upp automagiskt så fort man vill fixa med skärminställningar.

– Klockan skvallrar om tid till återhämtning. Det är en kul feature. Men frågan är hur pass väl den stämmer. Jag tycker den är lite väl positiv om hur snabbt jag återhämtar mig. Men så börjar jag bli gubbe och min vardag är inte optimerad efter bästa återhämtning för att säga det minsta.

På det hela taget har jag lite av en kluven kärlek till min Suunto Ambit 2S. Älskar vissa delar av klockan men andra har jag svårare att tycka om. Skulle säga att det är dött lopp mot en Garmin 910XT.