Mazu 45

Förra veckan hade jag tillfälle att prova två olika surfskis. Båda intressanta på olika sätt. Här kommer lite om den andra surfskin jag paddlade: Mazu 45.

Mazu 45 presenteras så här på Sportkajakers hemsida:

En snabb surfski för den medelgoda/erfarna paddlaren. Lite mer stabilitet än en utpräglad elitsurfski. Snabb på platt vatten och riktigt bra i sjö. Bekväm sittställning, indraget fördäck för tight paddelisättning. Lämplig för dig med ambitioner i motionslopp, surfskitävlingar och multisport t.ex. HÅEC.

Mazu 45 i hela sin härlighet
Mazu 45 i hela sin härlighet

L: 610cm
B: 45cm
D: 33cm
Kapacitet: 110kg
Paddlarens längd: 155-200cm
Rocker: Liten

Några tankar från paddlingen
– Väldigt fint glid på slätvatten.
– Bra paddelergonomi. Man har ett tight isätt och kan rotera bra. Nästan så jag ville förlänga paddeln lite.
– Hans på Sportkajaker hade vadderat sittbrunnen vid höfterna. Det behövdes. Utan vadderingen hade jag tappat en del kontakt.
– Bygget känns stumt och välbyggt. Jag paddlade värstingvarianten Marathon.
– Bulben känns lite annorlunda än i Epic och Fenn. Den har en spetsig topp. Inget negativt med det. Inte alls. Bara annat än jag var van vid.
– Upplever att Mazu hämtat inspiration från sina racinganor…det känns som att man sitter högt i sitsen. Jag hade nog gärna sett en lite lägre sits för mer stabilitet. Men samtidigt så blir det en jädrigt skön sittställning på slätvatten eller om man har bra balans på havet.
– Börjar bli tjatig…men: Även Mazu 45 känns en aning topprank för att passa in i min samling av båtar. Påminner i rankhet om elit eller elit/avancerade surfskis. Inga som helst problem på slätvatten eller små förhållanden men för mig blir det för oroligt i grovt före.
– Surfskin reagerar bra på styrning.
– Sittbrunnen dränerar bra trots att den bara har ett hål.
– Där jag tänker Mazu kan fundera till lite är infästningen av styrlinorna i pedalerna. Man fick knyta linorna i pedalerna. Lite grov lösning. Jag tycker Epics lösning eller Fenns är något att hämta inspiration från.