Fantastiskt kul i Brämösundet

Efter en helg i Hufudstaden med familjen (Lidingöloppet) så kände jag att det var dags för lite egen lyxtid igår. Tog en långlunch och for ut och lekte i vågor med surfskin.

Kollade våghöjd och vind i Klart.se appe:en på morgonen. Trots att det verkade lugnt i trädtopparna så hävdade Klart.se att det skulle finnas vind och vågor ute i havsbandet. Det är 35 min bilkörning till sjösättning på Lörudden så man vill inte gärna åka i ”onödan”. Chansade.

Jobbade en stund på morgonkvisten och slängde sedan upp surfskin på taket. 11 grader i luften och lite kallare i vattnet. Hoppades på lagom vågor och vind: Inte för mycket och inte för lite. En knivig balansgång för naturen att leverera.

Brämösundet är bra för surfski. Det är rejält öppet åt både söder och norr. Och i sundet grundar det upp och vågor och vind trycks samman. På det hela taget kan förhållandena bli riktigt ”jobbiga” om det vill sig. Det har vi drabbats av flera gånger då vi seglar på somrarna.

När jag kom fram och klev ur bilen hörde jag vågorna bryta tydligt mot Lörudden. Visste redan då visste jag att det skulle bli kul. Rask avlastning och ut på sjön.

Flyttade fram fotstödet ett snäpp för att få lite mer stabilitet. Och sen ut i det blöta. Och jädrar vad kul det var. Vindvågor blandat med upptryckt havsdyning på en meter. Så svinigt roligt. Paddlade upp och ner i sundet som en fåne med ett leende på läpparna i 80 minuter.

Fick ett par riktigt fina surfar med länkning. När det gick långsamt gick det 13km/h med toppar på 19-20km/h. Kul kul kul! Och för omväxlings skull kände jag mig riktigt trygg i min Epic V10L.

När jag kom i land kom jag i snack med en herre.

Det måste vara skumpigt åt dig där ute!
Skärgårdsbo

Det är det som är tanken sa jag och han skrattade.

Väl hemma gick det lätt att jobba resterande delar av dagen. Det lönar sig att lyxa till det ibland!