Läget inför Vasaloppet

Ska erkänna att jag har lite svårt med koncentrationen just nu. Mycket tankar kring Vasaloppet och preppandet för det.

Roade mig med att kolla dagboken och hur mycket träning jag gjort som förberedelse. Slog upp tid och intensitet sen vi gick på snö i mitten av oktober.

Skidspecifik träning: Ungefär 100h
Mängd intervaller: Ungefär 20%

Under sommaren åkte jag ca 25h rullskidor. Så ser man på totalen så är det ganska behärskade mängder träning som ligger på banken inför starten på söndag.

Har kört tre lopp under vinter. Ett 5km, ett 20km och ett 45km. Bra spridning där. Egentligen borde jag ha kört nått långlopp till men tid och ork under vintern är sådär då resten av familjen åker mycket skidor.

Vad gäller vallning så kommer jag köra på blanka skidor. Tänkte valla hemma ikväll. Blir ju troligen ingen fullträff men så får det bli. Optimalt vore ju att testa och valla på plats. När det gäller paraffin har jag en idé. Så även för rillrar. Men vilket pulver jag lägger vacklar jag kring ännu.

2 svar på “Läget inför Vasaloppet”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.