Glidkudden räddar ryggen

Hur många gånger har man inte kommit fram efter en dags turpaddlande och svurit tyst över hur tung kajaken är att få upp på land, utan repor och skador?! Trött i kroppen är det lätt att man lyfter krokigt och snett och gör illa sig. En glidkudde räddar ryggen!

När jag var hos Magnus på Kajakspecialisten, för att hämta min VKV Elite, så talade sig Magnus varm för glidkudden. Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk. Men jag lät mig övertalas. Köpte med mig en glidkudde hem.

Magnus sa att ha brukade ha glidkudden på akterdäck och när han kom fram så kastade han den i land och sen klev har ur, la glidkudden till rätta och drog upp kajaken. Jag har testat detta och det funkar väldigt väldigt bra. Ångrar inte att jag skaffade glidkudden. Ryggen mår gott och kajaken mår gott. Toppen!

2 svar på “Glidkudden räddar ryggen”

  1. Eller också kör man bara rakt upp på land, som jag gör med min 30 år gamla VKV Anita, otroligt att den håller så bra efter alla grundstötningar och att ha blivit släpat upp på berg och över is. Den håller säkert 30 år till.
    Men jag är också sugen på en Måsen Elit, det skulle vara smidigare att packa med packluckor. Blir det en i kolfiber så skaffar jag också en glidkudde.

    1. Huuuuuhhhhh. Får ont i hela kroppen av blotta tanken på att köra rakt upp på land :-) Men VKV bygger rejäla grejer så jag kan tänka mig att det funkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *