Blåljus glasögon

Har du kanske hört talas om blåljus glasögon någon gång? Jag kan motvilligt avslöja att jag aldrig hade hört talas om detta med blåljus tidigare. För någon vecka sedan var jag tvungen att göra ett besök hos min optiker då jag får diverse besvär med mina ögon när jag sitter hela dagarna vid datorn. Mitt arbete kräver 8 timmar om dagen på plats vid datorn och ögonen blir torra och svidiga efter att ha stirrat in i datorn 40 timmar per vecka. Sagt och gjort så bokade jag en tid hos min optiker för att kolla så att allt stod rätt till med min syn.

Påverkad av blåljus

Jag fick i alla fall en förklaring av min optiker om vad blåljus glasögon var för något och min optiker kom fram till att det var precis det jag behövde. Blåljus är tydligen något som avges från våra skärmar som finns både på mobil och dator (jag antar att det även avges från TV´n). Det finns inga rapporter om att det blå ljuset skulle vara skadlig för våra ögon men forskare har kommit fram till att våra ögon i allra högsta grad påverkas av blåljuset. Skärmarna avger tillräckligt med blåljus för att vi ska märka det på våra ögon.

Glasögon med blåljus

Intensiteten av blåljuset är avgörande för hur våra ögon påverkas av det. Som tur är så finns det alltså möjlighet med hjälp av behandling att skydda våra ögon mot blåljus. Behandlingen görs på dina glasögon och kommer att reducera det blå högenergiljuset från skärmar, mobiltelefoner och surfplattor. Med hjälp av denna behandling kommer ögonen att orka fokusera längre. Ögonen blir inte lika trötta och irriterade längre och det hjälper dig att orka med tiden framför datorn på jobbet och kanske även hemma då många av oss fortsätter att spendera tid framför olika skärmar även efter arbetstid.