Läppförstoring

Att göra läppförstoring kan vara räddningen för någon som har komplex över små läppar, men det är i princip lika vanligt bland ungdomar som att ”gå till frisören”. Oavsett varför du bestämmer dig för att genomföra en läppförstoring så är det upp till dig själv. Ingen annan behöver ha några åsikter om varför du väljer att göra detta. För 20 år sedan var det väldigt ovanligt i mindre städer med läppförstoring men i takt med att sociala medier har växt så blir det mer känt och även erkänt, att göra olika ingrepp och då är läppförstoring ett bland det vanligaste ingreppet. Ungdomar idag (2023) gör läppförstoring lika lätt som att vi 70-talister går till frisören var 6-8 vecka.

Läppförstoring på klinik

Om du överväger att göra en läppförstoring för första gången så ska du gå till en renommerad skönhetsklinik för att få tips och råd. Gör aldrig några ingrepp hemma hos någon som påstår att dom har kunskapen, det är första varningstecknet. Gå alltid till en klinik! Gör du det hemma hos någon som säger att dom har gjort detta 100-tals gånger och den personen inte har ett registrerat företag så kan du aldrig få igenom en reklamation om ingreppet skulle gå åt skogen. Det kan hända fruktansvärda saker om du får ”fel” vätska insprutat i läpparna för i ansiktet finns mängder av både blodkärl men också nerver och att någon sprutar fel kan förstöra vävnaden i ansiktet.

Hur går läppförstoring till?

Det finns flera olika typer av fillers som används för att förstora områden i ansiktet, men den filler som används mest för läppförstoring är Restylane och Juvéderm. Men dessa två fillers är enbart märken (varumärke) för fillers och de största varumärkena som också anses väl beprövat och säkert. Läppförstoring är en behandling genom injektion och fillers sprutas då in i läpparna, om du vill ha både i överläpp och underläpp bestämmer du själv, allt beror på hur dina läppar ser ut från början och hur stora du vill att dom ska bli.