Att skydda sitt liv med MC-hjälm

När man har en hobby som faktiskt kan ta livet ifrån en ganska snabbt så gäller det att skydda sig så gott man bara kan. Min man åker mycket MC och därför har vi kommit överens om att satsa på säkra MC-hjälmar för att helt enkelt göra allt vi kan för att skydda oss om olyckan skulle vara framme. Det som är positivt är också då att man varje vår gör en liten check på att saker och ting, speciellt hjälmen, fungerar eller inte. Har du kanske tappat den i golvet så är prestandan och själva effekten av den eventuellt sämre än en sprillans ny. Jag skulle därför alltid rekommendera att köpa den mest säkra MC-hjälmen du kan hitta i princip.

Lugn med säker MC-hjälm

Min mamma undrade ju såklart när hon ringde hit häromdagen varför det skulle vara bra med en ny hjälm för flera olika tusen. Men när vi väl började diskutera priset kontra
vad det faktiskt hade kunnat ge så var alla genast väldigt överens vilket jag tycker var sjukt skönt. För om en säker hjälm kan rädda livet på någon i min närhet när dem kör hoj så blir jag lugn och glad. Det är med andra ord absolut mödan värd. Över lag så ska man då som sagt gärna satsa på säkra MC-hjälmar, utan att kunna säga exakt vilken. Gå gärna in och kika på nätet och se om du hittar någon fin, men gå sedan till någon du vet kan något om materialet och liknande. För det är som sagt själva materialet och konstruktionen som gör att den kommer vara riktigt bra. Det är alltid svårt att beskriva utan att du fått testa men den är också en tidig process. Besök hemsidan så får ni kika på några snygga hjälmar!