Från Paddling till båtturer i Göteborg

Hallå där!

Som ni vet har jag tillbringat många morgnar på Göteborgs vatten, paddlande fram och tillbaka, kännande varje bölja och dropp. Men nyligen beslutade jag mig för att bryta den rutinen och ta mig an något jag aldrig provat på tidigare. En båttur i Göteborgs skärgård!

Efter lite research stötte jag på båtturer Göteborg, Hönö Båtturer, och blev genast fascinerad av deras historia. Grundaren, Bosse, har en rik bakgrund som sträcker sig från att vara köksdesigner till att navigera runt Sveriges kuster. Hans passion för skärgårdslivet och båtturer sken igenom varje ord, och jag kände direkt att detta var något jag ville uppleva.

När jag kom till Hönö för att hoppa ombord på Belle-Amie blev jag mottagen med värme och entusiasm. Bosse berättade om sina tidiga dagar, om hur han körde en servicebåt mellan Hönö Klåva och bygget av fyren Trubaduren, och hur hans passion för havet och skärgården bara fortsatte att växa.

Vi navigerade genom de mest bedårande delarna av skärgården. Bosse delade historier om varje ö, pekade ut intressanta landmärken och gav oss en levande skildring av skärgårdens historia och skönhet. Varje berättelse var en portal till det förflutna, en möjlighet att se skärgården genom Bosses ögon.

Det som imponerade mig mest var Bosses engagemang för att bevara och berika besöksnäringen på Öckerööarna. Hans entusiasm var smittsam, och det var klart att han inte bara älskade det han gjorde, utan också ville dela det med andra.

Så, även om jag älskar att paddla och känna vattnet under mig, måste jag säga att denna båttur var en av de mest minnesvärda upplevelserna av min tid i Göteborg. Jag rekommenderar verkligen Hönö Båtturer för alla som är intresserade av att dyka djupt in i hjärtat av Göteborgs skärgård.

Så nästa gång ni är i Göteborg, glöm paddlingen för en stund och hoppa ombord på en resa med Bosse. Jag lovar, det är en upplevelse ni inte kommer att ångra!

Tills nästa äventyr, håll paddlarna i vattnet och vinden i ryggen!